000 02007nam a2200277 i 4500
997 0 0 _e2
008 211125s2021 sp o|||g |||| 00| 0|glg d
017 _aVG 551-2021
020 _a978-84-1110-034-2
080 _a64
100 1 _aFelpeto Lagoa, Matilde
_eaut
_938245
245 1 0 _aDoces e lambetadas
_b: Receitas con historia
_c/ Matilde Felpeto Lagoa
250 _a1ª ed.
260 _aVigo
_b: Xerais
_c, 2021
300 _a146 p.
_b: fot.cor
_c; 23 cm
520 3 _aEste é un libro para ler, para aprender a elaborar doces e lambetadas e para gozar da cociña con todos os sentidos. Desde que se comezou a empregar o mel para adozar e conservar alimentos, ou desde que empezaron a elaborarse con améndoa, cereais, leite, ovos, azucre, ata o descubrimento do cacao, do chocolate, da vainilla, da canela e de diversas froitas, transcorren séculos nos que, paralela á historia da humanidade, se vai forxando a historia da gastronomía. Estas elaboracións culinarias naceron ligadas a unha cultura, a un pobo, e outras foron creación dunha cociñeira ou cociñeiro, pero todas se espallaron polo mundo e perduran no tempo. Cada unha das receitas ten unha historia e unha evolución que se conta no libro. Matilde Felpeto ofrécenos máis de 50 deliciosas receitas con historia: desde a torta de Santiago ás filloas, desde as natas de Belém ao mousse de chocolate, desde a torta real de Allariz ao arroz con leite, desde a crema queimada ao tiramisú; mais tamén o pão-de-ló á charlota, os brownies, os melindres, o roscón de reis, a torta San Marcos ou o pudin de castañas, entre outras moitas.
650 _aCociña
_915524
650 _aVOCES DE MULLER
_xPRIMEIRAS LECTURAS
_975006
650 _aLIBRO ILUSTRADO
_xCOMER, COMER
_996938
650 _aDoces
_946514
650 _aReceitas
_930544
650 _aSobremesa
_946515
700 _aAntepazo Janeiro, Antía
_eill
_946516
856 _uhttps://www.xerais.gal/libro.php?id=6788156