000 | 02007nam a2200277 i 4500 | ||
---|---|---|---|
997 | 0 | 0 | _e2 |
008 | 211125s2021 sp o|||g |||| 00| 0|glg d | ||
017 | _aVG 551-2021 | ||
020 | _a978-84-1110-034-2 | ||
080 | _a64 | ||
100 | 1 |
_aFelpeto Lagoa, Matilde _eaut _938245 |
|
245 | 1 | 0 |
_aDoces e lambetadas _b: Receitas con historia _c/ Matilde Felpeto Lagoa |
250 | _a1ª ed. | ||
260 |
_aVigo _b: Xerais _c, 2021 |
||
300 |
_a146 p. _b: fot.cor _c; 23 cm |
||
520 | 3 | _aEste é un libro para ler, para aprender a elaborar doces e lambetadas e para gozar da cociña con todos os sentidos. Desde que se comezou a empregar o mel para adozar e conservar alimentos, ou desde que empezaron a elaborarse con améndoa, cereais, leite, ovos, azucre, ata o descubrimento do cacao, do chocolate, da vainilla, da canela e de diversas froitas, transcorren séculos nos que, paralela á historia da humanidade, se vai forxando a historia da gastronomía. Estas elaboracións culinarias naceron ligadas a unha cultura, a un pobo, e outras foron creación dunha cociñeira ou cociñeiro, pero todas se espallaron polo mundo e perduran no tempo. Cada unha das receitas ten unha historia e unha evolución que se conta no libro. Matilde Felpeto ofrécenos máis de 50 deliciosas receitas con historia: desde a torta de Santiago ás filloas, desde as natas de Belém ao mousse de chocolate, desde a torta real de Allariz ao arroz con leite, desde a crema queimada ao tiramisú; mais tamén o pão-de-ló á charlota, os brownies, os melindres, o roscón de reis, a torta San Marcos ou o pudin de castañas, entre outras moitas. | |
650 |
_aCociña _915524 |
||
650 |
_aVOCES DE MULLER _xPRIMEIRAS LECTURAS _975006 |
||
650 |
_aLIBRO ILUSTRADO _xCOMER, COMER _996938 |
||
650 |
_aDoces _946514 |
||
650 |
_aReceitas _930544 |
||
650 |
_aSobremesa _946515 |
||
700 |
_aAntepazo Janeiro, Antía _eill _946516 |
||
856 | _uhttps://www.xerais.gal/libro.php?id=6788156 |